10 yıldır bir sofrada iftar yapıyorlar

Ankara'nın Çubuk ilçesi Yukarı Çavundur Mahallesi'nde imece usulu yemek hazırlayan vatandaşlar, 10 yıldır bir sofrada iftar yapıyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Mayıs 2018 12:47, Son Güncelleme : 20 Mayıs 2018 12:50
10 yıldır bir sofrada iftar yapıyorlar

10 yıldır bir sofrada iftar yapıyorlar

Ankara'nın Çubuk ilçesi Yukarı Çavundur Mahallesi'nde imece usulu yemek hazırlayan vatandaşlar, 10 yıldır bir sofrada iftar yapıyor.

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Yukarı Çavundur Mahallesi'nde vatandaşlar, 10 yıldır Ramazan ayı boyunca her gün iftarlarını birlikte yapıyor.

İftar vakti Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği avlusunda bir araya gelen vatandaşlar, derneğin mutfağında hazırlanan yemeklerle oruçlarını açıyor. Yemek yapımını her iftar için bir aile üstleniyor.

YEMEK GÖTÜRÜYORUZ

Mahallelinin iftar geleneğine dair bilgi veren muhtar Ahmet Kuru, bu geleneği 10 yıl önce bir iş adamının başlattığını söyledi.

Mahalle sakinlerinin birlikte iftar sofralarında buluşmasının kaynaşmayı da sağladığını anlatan Kuru, "Derneğimizde iftar olduğu sürece evlerde iftar yemeği pişmez.

Yaşlı olanlara, gelemeyenlere, yayladaki ailelere yemeklerini, ekmeklerini dernekten gönderiyoruz. İnşallah imkanımız olduğu sürece bu geleneği yaşatacağız" dedi.

3-4 AY ÖNCEDEN SIRAYA GİRİYORLAR

Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Şahbudak ise şöyle konuştu: "Her yıl Ramazan ayının ikinci günü itibariyle toplu iftar yemeğine başlıyoruz ve sonuna kadar devam ediyoruz.

Köyümüzde arzu eden her aile gönüllü olarak yemek masrafını üstleniyor. Üç, dört ay öncesinden insanlar gelip listeye isimlerini yazdırıyor. Herkes yemek vermekte adeta yarışıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber